Toiminta

Poiminta kerhon säännöistä:

Kerhon tarkoituksena on:

  1. Yhdistää teekkariyhteisön ilmailua harrastavia jäseniä.
  2. Herättää ja ylläpitää teekkariyhteisön ilmailuharrastusta.
  3. Edustaa teekkarihengessä ylioppilaskunnan ilmailuharrastusta ulkopuolisissa yhteyksissä.

Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavia asioita:

Lennokkitoiminta

Jos lentävät härvelit kiinnostavat, mutta et koe hirvittävää tarvetta hilata itseäsi taivaalle, ovat lennokit sinun juttusi. Albatrossin kerhohuoneella on aikojen saatossa rakenneltu erilaisia lennokkeja yksinkertaisemmista liidokeista radio-ohjattaviin polttomoottorikoneisiin. Kerhohuoneen takana on erillinen ilmastoitu tila, jossa on mahdollista suorittaa suttuisempiakin rakennusvaiheita, kuten lennokin maalaamista.

Ilmailuaiheiset reissut

Suomessa on ilmailuihmisille monenlaista nähtävää. On lentonäytöksiä, lennostojen avoimien ovien päiviä, ilmailumuseoita sun muuta näkemisen arvoista. Albatross pyrkiikin järjestämään erilaisia ilmailuaiheisia matkoja monenlaisiin kohteisiin lähellä ja ehkä vähän kauempanakin. Ehdotuksia matkakohteiksi saa aina esittää ja niitä otetaan ilolla vastaan.

Yhteistyö muiden kerhojen kanssa

Albatross pyrkii toiminnassaan tekemään yhteistyötä muiden (erityisesti opiskelijoiden) ilmailukerhojen kanssa. Kerho voi myös jäsenten tarpeen mukaan toimia linkkinä suurempiin ilmailu- tai laskuvarjohyppykerhoihin sopien erilaisten kurssien järjestämisestä.

Kerhohuone

Kerhohuoneella on kolme pääasiallista käyttötarkoitusta. Lennokinrakentamisen lisäksi tiloihin on hankittu astetta realistisempi, kattavilla ohjaimilla varustettu lentosimulaattori. Kolmantena ulottuvuutena kerhotilat toimivat ilmailuihmisten kohtauspaikkana.