Esittely

Yhteystiedot

Albatrossin hallituksen sähköpostilista: albatross-hallitus[at]lists.tuni.fi

Albatrossin sähköpostilistan kautta voit lähettää ehdotuksia ja kysymyksiä toiminnasta ja Albatrossista koko hallitukselle.

Albatrossin osoite on Korkeakoulunkatu 3, 33720 Tampere.

Täällä Facebook-sivut.

Kerhohuone

Albatrossilla on oma kerhohuone sähkötalon kellarissa heti Ankkalinnaa vastapäätä. Kerhohuoneelle SA030 pääsee Skillan vierestä kierreportaita alas, tekemällä alaoven jälkeen U-käännöksen oikean kautta ja kävelemällä pari metriä suoraan. Näin kerhohuone löytyy käytävän oikealta puolelta.

Kerhohuoneella on mahdollisuus rakentaa lennokkeja ja lentää kerhon kahdella lentosimulaattorilla. Kerhon ykköslentosimulaattorissa on tehokas tietokone, 24″ laajakuvanäyttö sekä stereokaiuttimet subwooferilla. Simulaattorin ohjaimina ovat huippuluokan HOTAS -ohjainpaketti (joystick ja throttle-kahva) ja peräsinpolkimet, ja lennettävää tarjoavat IL-2 Sturmovik 1946 sekä Microsoft Flight Simulator X unohtamatta War Thunder ja World of Warplanes -MMO-pelejä. Kakkoskoneessa on 22″ näyttö, joystick ja kohtalaisen hyvä tietokone samoilla peleillä kuin ykköskoneessa.

Samassa kerhohuoneessa toimii myös Euroavia Helsinki ry vuoden 2017 kesästä lähtien.

skellarinkartta

Historia

Suomalaiseen ilmailuhistoriaan kirjoitettiin merkittävä tapahtuma kun Albatross perustettiin 20.1.1986. Ensimmäisen puheenjohtajan  Juha Ritvaksen perustuspuheelle taputettiin 5 minuuttia. Kerho järjesti silloin excursioita ja pääsyjä lentäjä- ja rakennuskursseille.

Albatrossin taroituksena oli aluksi hankkia oma lentokone. Kerho haikaili ultrakevyttä ja experimental-konetta. Rahaa hankittiin ylioppilaskunnalta tukena ja talkootöillä. Kerho yritti jopa hankkia Ilmavoimilta käytettyn Fouga Magisterin 1111,11 markalla. Käytettyä MiG-21:stäkin kyseltiin. Into kuitenkin laantui ja kerhon toiminta oli ”kuollutta” vuosina 91-93.

1994 Albatrossin toiminta käynnistettiin uudelleen ja nykyinen kerhohuone rakennettiin. Toiminta oli enimmäkseen excursioita, laskuvarjohyppyjä ja lentäjäkursseille pääsyä.